Programma Secretaresse by the Sea

  • image

Secretaresse by the Sea

Secretaresse by the Sea bestaat dit jaar 10 jaar! Wij starten dit jubileumjaar met twee interactieve trainingsdagen en ons evenement Secretaressedag.

10 maart – Oplossingsgericht denken = jouw meerwaarde

Trainer: Ingrid Geul

Locatie: Waterschap Scheldestromen, Kanaalweg 1 in Middelburg

Programma

08.30 – 09.00: Ontvangst
09.00 – 12.15: Oplossingsgericht denken = jouw meerwaarde deel 1
12.30 – 13.30: Lunchpauze
13.30 – 17.00: Oplossingsgericht denken = jouw meerwaarde deel 2
17.00 – 18.00: Netwerkborrel

Informatie


Als je een probleem hebt, kun je er op twee manieren naar kijken.

1. Je focust op wat het probleem is;
2. Je kiest ervoor de focus te leggen op de oplossing.

Oplossingsgericht denken is niet wat we automatisch doen. Helaas zetten onze hersenen automatisch de probleemgerichte manier aan. Het probleem centraal stellen is namelijk veel makkelijk om te doen, dat kost ons minder energie. Dus als je oplossings- en creatief wilt denken zal dat extra aandacht en energie vergen.

Deze training krijgt op 10 maart de vorm van een intervisie voor een kleine groep waarin we ‘oplossingsgericht denken’ centraal stellen.

Iedereen neemt een eigen thema of vraagstuk mee. Tijdens de intervisie praten we met elkaar over de dagelijkse werkpraktijk. Door te luisteren, te bevragen en te reflecteren, maar ook door te horen wat anderen zouden doen in jouw situatie, kom jij tot nieuwe inzichten. We helpen elkaar door ervaringen en kennis met elkaar te delen. Je zult ontdekken dat je meer diepgaand praat over je vakgebied en de wijze waarop je functioneert. Tijdens deze intervisie ga je – onder begeleiding van een secretaressecoach – aan de slag met jouw vraagstuk. Het intervisieonderwerp is dit keer ‘oplossingsgericht denken’.

Dien van tevoren jouw vraagstuk in via info@secretaressebythesea.nl of neem het mee naar de training zelf.

16 april – Secretaressedag

Locatie: Rabobank Walcheren Noord-Beveland, Lange Zelke 1 in Vlissingen

Op donderdag 16 april is het weer Nationale Secretaressedag. Het moment waarop de secretaresse, managementassistente en veelzijdige duizendpoot in het zonnetje wordt gezet. Dit jaar is een bijzondere editie! Wij vieren graag samen met jou ons 10-jarig jubileum. Daarom hebben wij voor deze dag een speciaal programma samengesteld.

Programma

12.00: Ontvangst met lunch
13.00: Workshop: Wie DENK jij wel dat je bent?!
15.00: Pauze en verplaatsing naar Op & Top Zij
16.00: Trendpresentatie bij Op & Top Zij
17.00: Afsluiting en borrel

Informatie

WORKSHOP: WIE DENK JIJ WEL DAT JE BENT?!

Onder begeleiding van het Op & Top Zij team ga jij deze vraag zélf beantwoorden. Hoe? Door middel van deze interactieve workshop waarin mode, accessoires en make-up centraal staan!

Deze gezellige workshop gaat jou leren om eens lekker uit jouw comfortzone te stappen, gewoon ongegeneerd, want niks is te gek op mode gebied! Je maakt kennis met diverse modestijlen die ook geschikt zijn voor op kantoor en zakelijke bijeenkomsten.

Moet je dan je hele garderobe omgooien? Zeker niet! Maar het kan je zomaar eens op hele andere ideeën brengen. Als dit jou aanspreekt, dan is deze workshop zeker wat voor jou!

Na de workshop neemt Carla van Op & Top Zij je vol enthousiasme mee in de wereld van mode en organiseert samen met Eye Wish Opticiens en Mooi Parfumerie een trendpresentatie, speciaal voor jou! Een trendmoment gevuld met inspiratie om jouw ‘inner self’ te prikkelen en nog eens aandachtig naar jouw eigen stijl te kijken. Het blijft niet alleen bij kijken, je krijgt ook een aantal tools aangereikt om jouw stijl visueel te maken.

Van parfum tot aan je bril, je schoenen tot je jas, ze komen bij het uitdragen van jouw persoonlijke stijl allemaal van pas!

 

16 juni – Office 365: Er is meer dan Word, Outlook en Excel.

Trainer: Hinke Veldhuizen

Locatie: Dockwize, Edisonweg 41 in Vlissingen

Programma

08.30 – 09.00: Ontvangst
09.00 – 12.15: Office 365: Er is meer dan Word, Outlook en Excel deel 1
12.30 – 13.30: Lunchpauze
13.30 – 17.00: Office 365: Er is meer dan Word, Outlook en Excel deel 2
17.00 – 18.00: Netwerkborrel

Informatie

Wist je dat Office 365 meer programma’s heeft dan Word, Outlook, Powerpoint en Excel? Op 16 juni maak je kennis met de Office 365 tools Sharepoint, Planner en Teams. Deze tools zijn een goede aanvulling op de veelgebruikte programma’s Word, Outlook en Excel.

Sharepoint wordt ook wel het intranet en de interne bibliotheek van de organisatie genoemd. Op deze pagina’s kun je samenwerken en gesprekken voeren met jouw (project)team, documenten delen, gebeurtenissen bijhouden in een gedeelde agenda, projecttaken beheren etc.

Planner is een projectmanagement tool van Office 365. In Planner kun je al jouw projecten managen. Planner biedt de mogelijkheid om plannen te maken, taken te organiseren en toe te wijzen, bestanden te delen en voortgangsupdates te ontvangen. Met Planner verlies je nooit meer het overzicht!

En last but not least gaan we aan de slag met Teams. Dit is een aanpasbare chatruimte voor teams. Je hebt nog nooit zo gemakkelijk op afstand gecommuniceerd met jouw collega’s. Alles over een onderwerp in één chat. Kortom, niet langer overvolle mailboxen of tijd verliezen aan het terugzoeken van informatie en reacties. Daarnaast kun je binnen Teams websites, notities en bestanden delen en samen bewerken.