Programma Secretaresse by the Sea

  • image

Secretaresse by the Sea

Trainingsdag donderdag 25 oktober

Locatie: Waterschap Scheldestromen Middelburg

Deelnemers hebben de keuze uit een hele of een halve dag.

Halve dag: Social media of Leidinggeven op het secretariaat

Hele dag: Social media en Leidinggeven op het secretariaat of Nederlandse taal.

Programma:

08.30 – 09.00 Ontvangst

09.00 – 12.15 Social media

09.00 – 12.15 Nederlandse taal eerste deel

12.15 – 13.30 Lunchpauze

13.30 – 17.00 Leidinggeven op het secretariaat

13.30 – 17.00 Nederlandse taal tweede deel

17.00 – 18.00 Netwerkborrel

Social media voor secretaresses – door Samantha de Caluwé

Ben jij al op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen sociale media? Hoe draagt social content en communicatie bij aan jouw bedrijf?

En hoe kun jij hier een bijdrage aan leveren? Met veel enthousiasme geeft Samantha antwoord op deze vragen.

We gaan om 9.00 uur van start met een presentatie over de trends en tips mbt de verschillende social media kanalen, aangevuld met een vragen(v)uurtje waarin jouw vragen beantwoord worden.

Je verlaat de training met handige apps (ook leuk voor je eigen social media), praktische tips en strategische kennis om doelgericht een bijdrage te leveren aan de social media communicatie voor jouw bedrijf.

Leidinggeven op het secretariaat – door Ingrid Geul

De functie van secretaresse is een vak apart. Zo ook leidinggeven. Daarom organiseren wij voor ervaren secretaresses, die toe zijn aan een volgende stap, of bevestiging willen van hun huidige manier van leidinggeven een training op 25 oktober a.s.

Het doel van de training is zelfvertrouwen te krijgen en je functie als leidinggevende planmatig uit te voeren. Tijdens de training krijg je theorieleerstof & tips, en oefenen we in de praktijk.

Ben je secretaresse en ben je eindverantwoordelijk voor het secretariaat; geef jij leiding aan een secretariaat en beoordeel je je collega’s op hun functioneren; of heb je de ambitie om leiding te geven? Dan is deze training iets voor jou.

Informatie over secretaressecoach Ingrid Geul:

Ingrid Geul, directeur van Leading Lady. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in de secretaressebranche. Met haar bedrijf coacht, traint en stimuleert zij secretaresses met als doel hen naar een hoger niveau te brengen. Ze is erop gericht de secretaresse in beweging te krijgen zichzelf verder te ontwikkelen en inzicht te geven in haar meerwaarde.

Nederlandse Taal – door Jan Kodde

Mijn naam is Jan Kodde. Sinds 2008 ben ik werkzaam als docent op het Hoornbeeck College in Goes in de sector Economie. Daar geef ik Nederlands aan studenten die de opleiding Directiesecretaresse volgen. Ik ben dan ook veel bezig met het verbeteren van de schriftelijke taalvaardigheid van aankomende secretaresses. Door de jaren heen is het corrigeren van teksten zo ongeveer een tweede natuur geworden. Ik hecht dan ook veel waarde aan correcte en daardoor duidelijke communicatie.

Voordat ik nu de indruk wek een taalfanaat of doorgeslagen letterknecht te zijn: ik ben ook docent rekenen en begeleid stage en studieloopbaan van studenten. En dat laatste, daar gaat het om wat mij betreft: de student. Mooi om iets te kunnen betekenen in het leven van deze jonge mensen op het kantelpunt van jongere naar volwassene!

Graag werk ik de komende trainingsdag van Secretaresse by the Sea mee aan het verbeteren van uw schriftelijke taalvaardigheid. We zullen dan natuurlijk de lastige d’tjes en t’tjes de aandacht geven (gebeurd of gebeurt?). Maar ook het al dan niet gebruiken van de spatie (te kort of tekort?) zal behandeld worden. En verder nog veel andere spelling- en zinsbouwkwesties. Graag hoor ik ook van u waar de schoen wringt. Ik zal dan met veel plezier deze knelpunten oplossen.